MINDFULNESS

Mindfulness is een vorm van meditatie én een manier van leven, ontstaan uit het boeddhisme 

en aangepast aan de westerse behoeften. Mindfulness is een aanrader wanneer je de kwaliteit van je leven wil vergroten. Het helpt je om meer rust en balans te brengen in je leven, en beter om te gaan met moeilijke situaties.

 

Mindfulness houdt in dat je aandachtig waarneemt, zonder te oordelen, en een milde houding ontwikkelt naar jezelf en anderen. Je leert flexibel te schakelen tussen een actieve manier van reageren (doe-modus), en bewust het hier en nu te ervaren (zijn-modus). 

 

Er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de effecten van het (regelmatig) beoefenen van mindfulness. Daaruit blijkt dat het een gunstig effect kan hebben op een veelheid aan klachten, bv. stress, slaapproblemen, burnout, depressie, angstklachten, eetproblemen, hoge bloeddruk, chronische pijn en fybromyalgie. 

T: 06 20948400

M: contact@cosenz.nl

L: Yvonne van de Sande

I: Yvonne@Cosenz

F: CosenzCoaching

Cosenz Mindfulness

MINDFULNESS TRAININGEN EN WORKSHOPS

Mindfulness groepstraining

 

 

Mindfulness individueel

 

 

Mindfulness

workshop

 

 

Mindfulness 

bij autisme

Cosenz heeft een breed aanbod op het gebied van mindfulness, er zit vast een mogelijkheid bij die past bij jou. Training is zowel mogelijk in een groep als individueel. Als je deelname aan een groep als een drempel ervaart, is een individuele training je kans om toch mindfulness in je leven te brengen!

 

Ben je nieuwsgierig naar mindfulness, maar vind je een training nog wat veel? Volg dan eens een workshop. In de workshop 'Kennismaken met mindfulness’ krijg je een beeld en kun je al wat proeven van de oefeningen.

Denk ook eens aan een workshop in je team, even tijd voor rust en aandacht met elkaar. 

Of organiseer er een samen met je vrienden en/of familie, dat kan comfortabel bij jullie thuis!

 

Een speciale training is beschikbaar voor mensen met autisme, ook voor individuele deelname.
Naast de algemene mindfulnesstraining ‘Mindful leven’ zijn er ook trainingen met een specifiek aandachtsgebied. Bijvoorbeeld ‘Mindful werken’, ‘Mindful eten’ en 'Mindful zorgen' (voor mantelzorgers en professionals).

Reactie cliënt - individuele mindfulnesstraining: 

"Drie jaar geleden zal ik behoorlijk in de knoop. Ik ben bij Yvonne van de Sande een mindfulnesstraining gaan volgen, die mij weer goed op de rails heeft gezet. Nu nog steeds gebruik ik delen uit deze training.  Ik raad iedereen aan die wat aan deze training zou kunnen hebben, deze bij haar te volgen". 

Praktische informatie

De groepstraining of workshop is mogelijk via open inschrijving op geplande groepen, of met een door deelnemers zelf samengestelde groep. 

 

De individuele training kan in overleg overdag of ’s avonds worden gepland, en in mijn praktijk in Bladel of op locatie. In een intakegesprek gaan we samen na of de mindfulnesstraining voor jou een goed aanbod is, hierna besluit je of je wilt deelnemen. 

 

Een training bestaat uit acht bijeenkomsten, verdeeld over 3-4 maanden. Hierin wordt aandacht besteed aan educatie, het delen van ervaringen en vooral het oefenen zelf. Het is van belang dat je regelmatig thuis oefent wat je leert in de bijeenkomsten. 

 

Bij zowel een training individueel als in een groep is het cursusmateriaal (cursusmap en geluidsfragmenten) inbegrepen. Bij een training of workshop op locatie (bv. aan huis) kunnen reiskosten worden berekend, dit wordt dan vooraf besproken. 

Contact

T: 06 20948400

M: contact@cosenz.nl

L: Yvonne van de Sande

I: Yvonne@Cosenz

F: CosenzCoaching